Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Yavuz: Eğitimciler saldırıların hedefi oldu

EKONOMİ Yayınlanma : 15 Nisan 2026 18:29 Düzenleme : 15 Nisan 2026 18:29
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Yavuz: Eğitimciler saldırıların hedefi oldu
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, eğitimcilere yönelik artan saldırıları kınadı ve bu durumun toplumsal değerlerin çöküşü olduğunu belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen saldırıyı kınadı ve eğitimcilerin şikâyet edilen, darp edilen insanlara dönüştüğünü söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Yavuz: Eğitimciler saldırıların hedefi oldu 1

EĞİTİM CİHAZLARI HEDEFTE

Yavuz, eğitimcilerin maruz kaldığı şiddet olaylarının artış gösterdiğini ve eğitim kurumlarının şiddet olaylarının sıkça yaşandığı alanlar haline geldiğini ifade etti. "Eğitim çalışanları şiddetin adeta açık bir hedefi olmuştur. Bu manzara, toplumsal değerlerin çöküş göstergesidir. Öğretmenin itibarsızlaşması, toplumsal değerlerin çöküş alametidir" dedi. Eğitimcilerin her türlü mecra ile yıpratıldığını vurgulayan Yavuz, bu yanlış iklimin sonucunda Siverek’teki vahim tablonun ortaya çıktığını belirtti.

ÖĞRETMENLERİN KORKUSU ARTMIŞTIR

Yavuz, öğretmenlerin, öğrencilerinden ve velilerinden korkar hale geldiğini ifade ederek, "Amerika’nın silahlı okul baskınlarına benzer olayların Türkiye’de yaşanması, eğitim çalışanlarını daha büyük bir endişeye sevk etmektedir" diye konuştu. Öğretmenlerin değerinin günden güne azaldığını ve bu durumun toplumsal huzuru tehdit ettiğini vurguladı. Yavuz, "Bu menfur saldırılar bizi 81 ilde iş bırakmaya ve kitlesel eylem kararı almaya sevk etmiştir. Eğitimcilerimize ve öğrencilerimize yönelen şiddet artık münferit bir olay değil, yaygın bir toplumsal sorundur" dedi. Eğitimde güvenliğin sağlanması için okul polisi uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.