Elazığ'da afetlere karşı bilinçlenme seferberliği: Öğrencilere ve personele kritik eğitimler verildi

EĞİTİM Yayınlanma : 20 Mayıs 2026 12:34 Düzenleme : 20 Mayıs 2026 12:34
Elazığ'da afetlere karşı bilinçlenme seferberliği: Öğrencilere ve personele kritik eğitimler verildi
Elazığ'da Harput Dini İhtisas Merkezi ve Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu'nda öğrenci ve personele yönelik afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde afet öncesi, sırası ve sonrası yapılması gerekenler anlatıldı.

Elazığ'da, olası afetlere karşı hazırlıklı olma bilincini artırmak amacıyla önemli bir adım atıldı. Harput Dini İhtisas Merkezi ile Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu'nda eğitim gören öğrenciler ve görevli personele yönelik kapsamlı bir afet farkındalık eğitimi düzenlendi.

Elazığ\

AFET ANINDA DOĞRU ADIMLAR

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından organize edilen bu eğitimde, özellikle deprem gibi yıkıcı afetler başta olmak üzere, afet öncesinde yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında sergilenmesi gereken doğru davranış biçimleri ve afet sonrasında izlenecek adımlar detaylı bir şekilde anlatıldı. Katılımcılara, bu zorlu anlarda can ve mal kaybını en aza indirmeye yönelik hayati bilgiler aktarıldı.

FARKINDALIK ARTIRMA ÇABALARI SÜRÜYOR

Yetkililer, toplumun her kesiminde afet bilincini yükseltme ve bireyleri olası risklere karşı daha hazırlıklı hale getirme hedefiyle bu tür eğitim faaliyetlerinin kesintisiz olarak devam edeceğini vurguladılar. Amaç, olası bir afette daha dirençli bir toplum yapısı oluşturmak ve riskleri minimize etmek olarak belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.