Elazığ'da dün akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı, hayatı felç etti. Kentin çeşitli noktalarında meydana gelen su baskınları, evlerde büyük çaplı maddi hasara yol açarken, sakinlerin yaşadığı mağduriyet gözler önüne serildi.

BODRUM KATLARI SUYLA DOLDU
Özellikle Akpınar Mahallesi 515. Sokak'ta bulunan 5 katlı bir apartmanın bodrum katı tamamen sular altında kaldı. 66 yaşındaki Hatice Demir ve oğlunun ikamet ettiği dairede durum daha da vahim. İtfaiye ekipleri ve ev sakinlerinin yoğun çabasıyla su tahliyesi yapılmaya çalışılsa da, içerideki eşyaların büyük çoğunluğu kullanılamaz hale geldi. Bodrum katının girişindeki su ve atıklar nedeniyle daireye ulaşım, kapı önüne konulan tuğla ve çeşitli eşyaların üzerinden sağlanabildi.

YAŞANAN MAĞDURİYET GİDERİLMELİ
Dairedeki tüm eşyaların su altında kalmasıyla büyük bir yıkım yaşayan Hatice Demir, gözyaşları içinde yardım talebinde bulundu. "Hiçbir şeyi kurtaramadık, canımızı zor kurtardık," diyen Demir, beyaz eşyalarından hiçbirinin ayakta kalmadığını belirtti. Oğlu Faruk Çimen ise, ilk etapta kendi imkanlarıyla suyu tahliye ettiklerini ancak dışarıdaki inşaat çalışmalarında kullanılan iş makinesinin, temeldeki suyu rögar girişine vermesiyle durumun daha da kötüleştiğini ve evlerinin tamamen diz boyu sular altında kaldığını anlattı. Koltuklar, elektronik aletler dahil her şeyin suyun içinde kaldığını ifade eden Çimen, yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.







