Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki meyve bahçelerinde verim ve kaliteyi tehdit eden zararlıların tespiti ve takibi için titiz bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda, çiftçilerin gelirlerini ve ürünlerinin pazar değerini korumak adına kritik önlemler alınıyor.

ZARARLILARIN POPÜLASYONU YAKINDAN İZLENİYOR
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar, meyve bahçelerine yerleştirilen özel tuzakları düzenli aralıklarla kontrol ediyor. Bu tuzaklar sayesinde kiraz sineği, elma içkurdu, şeftali güvesi, Akdeniz meyve sineği ve Drosophila suzukii gibi verimi düşüren ve kaliteyi bozan zararlıların popülasyon seviyeleri anbean takip ediliyor. Elde edilen veriler, zararlıların yayılma hızını ve yoğunluğunu anlamak için büyük önem taşıyor.

ÜRETİCİLERE YÖNELİK TEKNİK DESTEK SAĞLANIYOR
Tuzak kontrollerinden elde edilen güncel veriler, uzmanlar tarafından dikkatle değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeler sonucunda, çiftçilere zararlılarla mücadele için en doğru zamanlama ve uygulanması gereken yöntemler hakkında ayrıntılı teknik bilgilendirmeler yapılıyor. Amaç, hem kimyasal mücadele dozunu optimize etmek hem de çevreye duyarlı, etkili çözümler sunmak.







