Elazığ'ın Keban ilçesinde meydana gelen yangında yaklaşık 100 dönümlük ağaçlık alan zarar gördü. Olayla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.
YANGININ ÇIKTIĞI BÖLGE
Yangının, 4 gün önce Keban ilçesindeki Nimri Dağı'nda başladığı öğrenildi. Alevlerin rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı bildirildi. Yangına müdahale etmek üzere Orman Genel Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 2 su ikmal aracı, 8 arazöz ve 4 ilk müdahale aracı ile birlikte 2 greyder, 8 teknik personel ve 25 orman muhafaza memuru, 70 orman işçisi olay yerine sevk edildi.
ŞÜPHELİ İFADESİ VE SÜREÇ
Jandarma ve itfaiye ekiplerinin 15 saat süren yoğun çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış noktası ise Nimri köyü eteklerindeki arı kovanları olarak belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli H.M.Ş., ifadesinde olay günü sigara içtiğini ve sigara ateşinin düşmesi sonucu yangının çıktığını ifade etti. Şüphelinin ifadesinin ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.








