Emin Müftüoğlu: 'Ülkemizi tanıtmak için harika bir bisiklet turu yapacağız

SPOR Yayınlanma : 20 Nisan 2026 13:23 Düzenleme : 20 Nisan 2026 13:23
Emin Müftüoğlu: 'Ülkemizi tanıtmak için harika bir bisiklet turu yapacağız
Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ülkemizi tanıtacak harika bir organizasyon olacağını belirtti. Yarış 2026'da Ankara'da sona erecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 61. kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Emin Müftüoğlu: \

HARİKA BİR ORGANİZASYONUN HABERCİSİ

Müftüoğlu, "Ülkemizi ve yöremizi tanıtmakla ilgili çok güzel bir TUR yapacağımıza inanıyorum" diyerek, bu yılki etkinliğin Türkiye’nin uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. 26 Nisan-3 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu prestijli etkinlik, Çeşme’den başlayarak Ankara’da sona erecek.

Emin Müftüoğlu: \

ANKARA'DA SONLANACAK

Müftüoğlu, bu yıl yarışın Ankara’da final yapmasının önemine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde başlayıp bitecek. Hem Ankara’nın tanıtımı hem de ülkemizin başkentinde bitirmek adına çok güzel bir organizasyon hazırlığı yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, 23 takım ve 161 sporcunun katılacağı bu yılki TUR’da 4 Türk takımının yer alacağını açıkladı.

YARIŞTA YENİLİKLER

Bu yılki yarışta iki yokuş etabının olacağını belirten Müftüoğlu, "Son günden önce Antalya’ya yaylaya çıkıyoruz, bu defa klasiği tersine döndürdük" dedi. Ayrıca, TUR’un turizm açısından da büyük bir katkı sağladığını vurgulayarak, ülkemizin tanıtımına ve bisiklet sporunun yaygınlaşmasına dair projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.