Emniyet, basın ve vergi düzenlemeleri için kanun teklifi görüşüldü

SİYASET Yayınlanma : 03 Haziran 2026 16:33 Düzenleme : 03 Haziran 2026 16:33
Emniyet, basın ve vergi düzenlemeleri için kanun teklifi görüşüldü
Emniyet Teşkilatı, vergi ve basın düzenlemelerini içeren kanun teklifini Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüştü. Teklif, kadro daralmalarını azaltmayı hedefliyor.

Emniyet Teşkilatı, vergi ve basına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı.

Emniyet, basın ve vergi düzenlemeleri için kanun teklifi görüşüldü 1

KOMİSYON GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Komisyon'da konuşan teklifin ilk imza sahiplerinden AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, demokrasilerde farklı siyasi görüşlerin olabileceğini ancak Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şeyin yönetimde istikrar olduğunu belirtti. Yeğin, Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak enerjilerini milletin sorunlarına ve kamu hizmetlerinin etkin yürütülmesine harcadıklarını ifade etti.

KADRO DARALMALARINI AZALTMAK İÇİN DÜZENLEMELER

Emniyet teşkilatından gelen talepler doğrultusunda üst rütbelere geçişlerde yaşanan kadro daralmalarının azaltılacağını belirten Yeğin, kamu yönetiminde motivasyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca, sağlık şartları nedeniyle görevlerinden ayrılan personelin mağduriyetlerini giderecek düzenlemelerin hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

BASIN VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

Teklifte basın ve medya alanında Anayasa Mahkemesi kararlarını karşılayan düzenlemelere de yer verildiğini belirten Yeğin, internet haber sitelerinin resmi ilan sistemindeki yerinin daha belirgin hale getirileceğini kaydetti. Bunun yanı sıra, vergi güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla çeşitli tedbirlerin alınacağını ve kamu alacaklarının daha etkin şekilde güvence altına alınacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.