Ekonomik krizin giderek derinleşmesi yaz aylarında enerjiye yönelik zam endişelerini artırıyor. Vatandaşların “Elektrik ve doğal gaza zam var mı?” sorusuna yanıt, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Alparslan Bayraktar’dan geldi.
Bakan Bayraktar, tv100’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türk petrol ve doğal gaz aramacılığında yeni bir döneme girildiğini belirten Bayraktar, Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformu Osman Gazi ile doğal gaz üretiminin artırılacağını söyledi.
2016'da ortaya konan Milli Enerji ve Maden Politikası doğrultusunda hareket edildiğini ifade eden Bayraktar, “Türkiye, dünyanın 6'ncı büyük filosuna sahip. Osman Gazi ikinci faz üretimimizi gerçekleştirecek. Birinci faz ile ürettiğimiz günlük 9,5 milyon metreküpe 10-10,5 milyon metreküp ekleyeceğiz” diye konuştu.
Bayraktar, önümüzdeki birkaç ay içinde elektrik ve doğal gaz fiyatlarında zam planlanmadığını dile getirerek, “Doğal gaz tarafında uzun zamandır bir düzenleme yapılmadı. Doğal gazı tekrar değerlendirebiliriz” açıklamasında bulundu.
"ÖNÜMÜZDEKİ BİR İKİ AY İÇERİSİNDE GÖZÜKMÜYOR"
Bayraktar, 'Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?' sorusuna şu yanıtı verdi:
“Yani şu anda öyle bir planlamamız yok. Şu anda doğalgaz ve elektrikte bu yaz içerisinde bir düzenleme yapmayı düşünmüyoruz. Yani elektrik tarafında düşünmüyoruz. Doğalgaz tarafına bir bakmamız lazım.
Çünkü doğalgazda uzun zamandır herhangi bir düzenleme yapılmadı ve oradaki destek rakamları özellikle doğalgaza tek başına fiyatına baktığımızda yüzde 70'lere geldi, doğalgazı tekrar bir değerlendirebiliriz ama önümüzdeki bir iki ay içerisinde gözükmüyor.”










