Enflasyon Beklentileri Düşüyor: Bakan Şimşek'ten Umut Veren Açıklama

EKONOMİ Yayınlanma : 24 Temmuz 2026 12:39 Düzenleme : 24 Temmuz 2026 12:39
Enflasyon Beklentileri Düşüyor: Bakan Şimşek'ten Umut Veren Açıklama
Bakan Şimşek, hanehalkı ve reel sektörün enflasyon beklentilerinde iyileşme olduğunu bildirdi. Politikaların kalıcı kazanımları hedeflediğini ve sürdürülebilir büyüme ile refah artışı amaçlandığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı son değerlendirmelerle Türkiye ekonomisine dair önemli ipuçları verdi. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, hem vatandaşların hem de reel sektörün enflasyon beklentilerinde gözle görülür bir iyileşme söz konusu.

Karatay Belediyesi

BEKLENTİLER GERİLİYOR

Şimşek'in sosyal medya üzerinden paylaştığı verilere göre, jeopolitik gelişmelerin yarattığı belirsizlik ortamına rağmen, hanehalkının 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi son üç ayda toplamda 6,6 puan geriledi. Benzer bir olumlu eğilim reel sektörde de gözlemleniyor; reel sektörün enflasyon beklentisi ise aynı dönemde 1,2 puan azaldı. Bu durum, uygulanan ekonomi politikalarının beklentiler üzerindeki olumlu etkisini gösteriyor.

KALICI KAZANIMLAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadele politikalarının kalıcı kazanımları esas alarak sürdürüleceğinin altını çizdi. Küresel belirsizliklerin arttığı mevcut dönemde finansal istikrarın korunmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin rekabet gücündeki kalıcı artışın verimlilik, teknolojiye dayalı üretim ve makroekonomik istikrar ile sağlanacağını belirtti. Politikaların nihai hedefinin, yüksek katma değerli üretimle sürdürülebilir büyümeyi ve kalıcı refah artışını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.