Engelleri aşarak kitap fuarına katıldı

YAŞAM Yayınlanma : 24 Nisan 2025 01:52
Engelleri aşarak kitap fuarına katıldı
Konya'da yürüyemediği ve hasta olduğu için evden çıkamayan ve 'Engelsiz Yazar' olarak tanınan Berkan Ali Vural, bu yıl Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde ilk kez düzenlenen '23 Nisan Çocuk Kitapları Fuarı’na kitaplarıyla katıldı. Kendisi hasta olduğu için

Yaşadığı durumu satırlara döken Berkan Ali Vural, ''Bu yıl Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde ilki düzenlenen 23 Nisan Çocuk Kitapları Fuarı’nda çocuklara hitap eden kitaplarımla ben de yer alıyorum! Her ne kadar sağlık nedenleriyle orada bulunamasam da, en kıymetlim, canım ananem beni temsilen standımda yer alıyor. Kalbim, kelimelerim ve hayallerim; çocukların gözlerinde, o stantta hayat buluyor… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Gönlüm tüm çocuklarla, geleceğimizin neşesiyle.'' dedi.

Konya’da doğuştan kalıcı kemik bozukluğu (Mukopolisakkaridoz Tip 4 A) hastası olan 21 yaşındaki Berkan Ali Vural, bugüne kadar 2 roman 1 de şiir kitabı yazdı. Renkli ve pozitif kişiliği ile çevresi tarafından çok sevilen ve 'Engelsiz Yazar' adıyla bilinen Berkan Ali Vural, Türkçe öğretmeninin yönlendirmesi ile 4 yıl önce şiir yazmaya başladı.

engelleri-asarak-kitap-fuarina-katildi-2.jpg

Zaman geçtikçe yazma yeteneğinin farkına varan Vural, bu süre içerisinde 2 roman ve 1 şiir kitabı çıkardı.

Ancak doğuştan kalıcı kemik bozukluğu rahatsızlığı bulunan Berkan Ali'nin hastalığı zaman geçtikçe ağırlaştı. Fazlasıyla solunum sıkıntısı yaşayan Berkan Ali, günlerce yoğun bakımda tedavi gördü. Genç yazar artık solunum cihazına bağlı olarak hayatını devam ettiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.