Kayseri'nin Erciyes Kayak Merkezi, İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan 3 bin 917 rakımlı Erciyes'te kar yağışının gecikmesi nedeniyle pistlerde suni karlama çalışmalarına başladı.
SEZON AÇILIŞI GECİKİYOR
Geçen yıl 30 Kasım'da yapılan sezon açılışı, bu yıl kuraklık nedeniyle gecikti. Kayak merkezinde pistlerin karla kaplanması için karlama makineleri devreye alındı. Hem gündüz hem de gece uygun hava koşullarında devam eden bu çalışmalar sayesinde pistler beyaz örtüyle kaplanıyor.
24 SAAT KAR ÜRETİMİ DEVAM EDİYOR
Erciyes Kayak Merkezi Yapay Karlama Bölüm Şefi Murat Saylan, merkezdeki pistlerin yüzde 60'ının suni kar makineleriyle kayak için hazır hale getirildiğini belirtti. 154 karlama makinesiyle saatte yaklaşık 9 bin metreküp kar üretildiğini ifade eden Saylan, hava sıcaklığının sıfırın altında 2,5 dereceye düşmesiyle makinelerin kar üretmeye başladığını söyledi.








