Erdek'te yıldırım dehşeti: Yüksek gerilim hattı alev aldı, doğa zarar gördü

ASAYİŞ Yayınlanma : 13 Temmuz 2026 22:58 Düzenleme : 13 Temmuz 2026 22:58
Erdek'te yıldırım dehşeti: Yüksek gerilim hattı alev aldı, doğa zarar gördü
Balıkesir Erdek'te yüksek gerilim hattına yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında can kaybı yaşanmazken, doğada hasar oluştu.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, gök gürültülü sağanak yağışın ortasında yaşanan talihsiz bir olayda, yüksek gerilim hattına isabet eden bir yıldırım, bölgede yangına sebep oldu. Bu doğa olayı, yerleşim yerlerine yakın bir bölgede endişe yarattı.

Erdek\

YILDIRIMIN VURDUĞU HAT ALEV ALDI

Atatürk Mahallesi Sığır Yolu Sokak'taki Tek Ağaç mevkii, sağanak yağışın en şiddetli anında bir yıldırımın hedefi oldu. Yüksek gerilim hattına düşen yıldırımın yarattığı enerji patlaması, kısa sürede alevlerin yükselmesine neden oldu. Olayın etkisiyle bazı ağaçlar da zarar görerek kırıldı, bu da doğaya verilen hasarın boyutunu gözler önüne serdi.

EKİPLERİN HIZLI MÜDAHALESİ YANGINI SÖNDÜRDÜ

Yangının çıktığına dair yapılan ihbar üzerine olay yerine hızla sevk edilen itfaiye ve ilgili ekipler, etkisini sürdüren yağmurun da bir nebze olsun yardımıyla yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarına başladı. Ekiplerin profesyonel ve zamanında müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede söndürüldü. Neyse ki, bu olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak yaşananlar, yıldırım düşmesinin olası tehlikeleri ve doğanın gücü karşısındaki kırılganlığımızı bir kez daha hatırlattı. Olayla ilgili incelemeler başlatıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.