Erdemir, çeliği sanatla buluşturan genç yetenekleri ödüllendirdi

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 26 Haziran 2026 11:04 Düzenleme : 26 Haziran 2026 11:04
Erdemir, çeliği sanatla buluşturan genç yetenekleri ödüllendirdi
Erdemir, 9'uncu Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nda genç yetenekleri ödüllendirerek çeliği sanatla buluşturdu. 18 eser ödül aldı, 21 eser sergilenecek.
Erdemir, çeliği sanatla buluşturan genç yetenekleri ödüllendirdi

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 9’uncusu, "Sonsuz İnsan, Sonsuz Form" temasıyla düzenlendi. Yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından katılan öğrenciler, insanın sınırsız potansiyeli ile çeliğin dönüşebilirliğini harmanlayan eserler ortaya koydular.

Erdemir, çeliği sanatla buluşturan genç yetenekleri ödüllendirdi 1

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yarışmada, 18 eser ödüle layık görülürken, 21 eser de sergilenmeye hak kazandı. Erdemir, yarım asrı aşkın süredir hayat verdiği çeliği sanatla buluşturduğu bu etkinlikte, sanat eğitimine katkı sağlamak ve genç yetenekleri desteklemek amacıyla 9’uncu kez yarışmayı gerçekleştirdi.

Erdemir, çeliği sanatla buluşturan genç yetenekleri ödüllendirdi 2

GENÇ SANATÇILARIN BAŞARILARI

Yarışmada birincilik ödülünü Anadolu Üniversitesi öğrencisi Yağız Akdoğan, "Gluttony" isimli eseriyle kazandı. İkincilik ödülünü Mehmet Türken, "Miskin Keçi" eseriyle alırken, üçüncülük ödülünü Selin Varol, "Altüst" eseriyle elde etti. Dereceye giren eserler, Ereğli, İskenderun ve Divriği’de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.