Erdemir ve SteelOrbis iş birliğiyle düzenlenen İstanbul Piyasa Sohbetleri, çelik sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getirdi. Etkinlikte, savaş sonrası çelik sektörü, küresel ekonomi, ticaret politikaları ve sektörün geleceği gibi konular detaylı bir şekilde ele alınd.

İKİNCİ KEZ YAPILDI
Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen etkinliğe, çelik ve bağlantılı sektörlerden 750'den fazla profesyonel katıldı. OYAK Maden Metalürji Pazarlama ve Satış Direktörü Tolga Koçer, açılış konuşmasında, dünya ve Türkiye ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiğini vurguladı. Koçer, küresel jeopolitik gelişmelerin ve ticaret akışlarındaki değişimlerin sektörü doğrudan etkilediğini ifade etti.

KORUMACILIK EĞİLİMLERİ ARTIYOR
Koçer, 2025 yılı itibarıyla sektörün en zor dönemlerinden birinin geride kalacağını, ancak 2026'da yeni gelişmelerin ekonomik görünümü değiştirebileceğini belirtti. Ayrıca, çelik sektöründe korumacılık eğilimlerinin güçlendiğine dikkat çekti ve çeliğin stratejik bir sektör olduğunu vurguladı. Enerji maliyetlerinin sektördeki rekabet gücü açısından kritik olduğunu belirten OYAK Maden Metalürji Pazarlama ve Satış Direktörü Erkut Yılmaz da, enerji ve karbon düzenlemelerinin sektörü dönüştürdüğünü ifade etti. Etkinlikte sektör uzmanları, küresel çelik piyasalarındaki gelişmeleri ve fiyat hareketlerini değerlendirdi.







