Erkan Taş, başpehlivanlık unvanını kazandı ve altın kemer Antalya'ya döndü

SPOR Yayınlanma : 05 Temmuz 2026 20:11 Düzenleme : 05 Temmuz 2026 20:11
Erkan Taş, başpehlivanlık unvanını kazandı ve altın kemer Antalya'ya döndü
Erkan Taş, 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan unvanını kazanarak altın kemeri Antalya'ya getirdi. Büşra Özdemir, başarıyı kutladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün başarılı sporcusu Erkan Taş, 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan unvanını kazandı.

Erkan Taş, başpehlivanlık unvanını kazandı ve altın kemer Antalya\

ZAFER İÇİN ZORLU MÜCADELELER

Erkan Taş, finalde Feyzullah Aktürk ile karşılaştı ve bu zorlu mücadelede rakibini yenerek başpehlivanlık ipini göğüsledi. Kırkpınar güreşlerini izleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Taş'ı tebrik ederek, güreşçilerin başarısını vurguladı. Özel olarak bu yılki güreşlerde Antalya'nın sporcularının damga vurduğunu belirten Özdemir, Taş'ın final öncesinde gösterdiği başarıyı da öne çıkardı.

Erkan Taş, başpehlivanlık unvanını kazandı ve altın kemer Antalya\

BAŞARIYI PAYLAŞMAK

Erkan Taş, zaferinin ardından takım arkadaşlarıyla birlikte sevincini paylaştı. "Atadan oğula gelen bir başpehlivanlık hayalimiz vardı. Bugünlere gelmemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," diyen Taş, başkan vekiline ve destek verenlere minnettar olduğunu da dile getirdi. Başkan Vekili Özdemir, Antalya'ya dönen altın kemerin hayalini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, bu başarıyı tüm Antalya halkı için anlamlı kıldı. Erkan Taş, rüyada gibi olduğunu söylerken, "Çok mutluyum. Allah'ıma şükürler olsun," ifadelerini kullandı. Başkan Vekili Büşra Özdemir de, "Sporcularımız tekrar altın kemeri kazandı. Antalya'mıza hayırlı olsun," şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.