Ersin Tatar, Mersin OSB'yi stratejik merkez olarak tanımladı

GÜNDEM Yayınlanma : 05 Temmuz 2026 10:24 Düzenleme : 05 Temmuz 2026 10:24
Ersin Tatar, Mersin OSB'yi stratejik merkez olarak tanımladı
Ersin Tatar, Mersin Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı açıklamada Mersin'in KKTC için stratejik bir merkez olduğunu ve ekonomik iş birliğinin önemini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin’in iki ülke arasındaki ticaret ve lojistik açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Tatar, "Narenciyemizi Mersin üzerinden dünyanın birçok noktasına ulaştırıyoruz. Mersin bizim için çok önemli bir merkez konumunda" dedi.

Ersin Tatar, Mersin OSB\

EKONOMİK İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRME ÇABALARI

Cumhurbaşkanı Tatar, Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Başkan Sabri Tekli ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, sanayi yatırımları ve iş birliği olanaklarını değerlendirdi. Tatar, Türkiye’nin desteğiyle daha fazla neler yapabileceklerini konuşmaları gerektiğini belirtti.

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM ANLAYIŞI

Mersin OSB Başkanı Sabri Tekli ise bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin Kuzey Kıbrıs ile güçlü ticari bağlara sahip olduğunu ifade etti. Tekli, Mersin OSB’nin çevre dostu üretim anlayışını ve eğitim yatırımlarını da vurgulayarak, sanayinin nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, Tatar ve beraberindeki heyet, Negna Ahşap üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.