Erzincan'a 233 Milyon TL'lik Besi OSB Projeksiyonu

GÜNDEM Yayınlanma : 12 Ekim 2025 08:48 Düzenleme : 12 Ekim 2025 08:48
Erzincan'a 233 Milyon TL'lik Besi OSB Projeksiyonu
Erzincan'daki yeni proje, 300 kişinin doğrudan, 1000 kişiye dolaylı olarak istihdam sağlayacak.

Erzincan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 2026 yılında tamamlanması hedeflenen Besi OSB'nin 300 kişinin doğrudan, 1000 kişiye dolaylı olarak istihdam sağlanacağını söyledi.

ERZINCAN'IN YENİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİLERİ

Erzincan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman'a, Besi OSB Müdürü Mustafa Erdem eşlik etti. Besi OSB'nin 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor.

ERZINCAN'IN HAYVANCILIĞINA KATKI SÖZLEŞMESİ

Günlük 250 büyükbaş kesim kapasiteli et kombinesi ve 1 adet soğuk hava deposu olan Besi OSB'de 1 adet 5 bin 500 metre küp kapasiteli biyogaz tesisinin faaliyete geçeceğini belirten Milletvekili Karaman, burada toplam 300 kişi doğrudan dolaylı olarak 1000 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

PROJE YAPIM İŞLERİ BAŞLADI

Erzincan'ın hayvancılık sektörüne önemli katkı sağlayacak olan projenin Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kredi desteği ile yapılmakta olduğunu belirten Milletvekili Karaman, Altyapı ve Elektrik Dağıtım Şebekesi Yapım İşi ihalesi ve yer teslimi yapıldığını 441 milyon 968 bin 229, 58 TL bedelli yapım işinin yüzde 15,41 seviyesine ulaştığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.