Erzincan'da, başıboş sokak köpeklerinin kuduz hastalığına karşı korunması için oral aşı kampanyası başlatıldı. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ilçe müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, il merkezi ve ilçelerdeki sokak köpeklerine oral kuduz aşısı uygulanıyor. Bu girişimle, kuduz hastalığının yayılmasının önlenmesi hedefleniyor.

KUDUZUN ÖLÜMCÜL TEHLİKESİ
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, kuduzun memelileri etkileyen ve belirtiler ortaya çıktıktan sonra ölümcül seyreden viral bir hastalık olduğunu vurguladı. Koçaker, virüsün enfekte hayvanların ısırmasıyla veya salyanın açık yaralara teması sonucu bulaştığını ifade ederek, halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti.
4 BİN 500 AŞI SAHADA UYGULANIYOR
Koçaker, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Erzincan'a tahsis edilen 4 bin 500 adet oral kuduz aşısının, hayvan sağlığı ekiplerince sahada aktif olarak uygulandığını açıkladı. Bu çalışmalar, kuduzun kontrol altına alınması ve toplum sağlığının korunması için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.







