Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bal işleme ve paketleme tesisini ziyaret etti. Vali Aydoğdu'ya ziyareti sırasında İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker ile Erzincan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ömer Faruk Nayman eşlik etti.

BAL İŞLEME KAPASİTESİ 10 BİN KİLOGRAM
Ziyaret sırasında işletmenin günlük 10 bin kilogram bal işleme kapasitesine sahip olduğunu öğrenen Aydoğdu, İşletme Müdürü Semih Akbulut'tan tesis hakkında detaylı bilgi aldı. Aydoğdu, tesisin son teknoloji ünitelerini gezerek, balın işlenme ve paketleme süreçlerini yerinde inceledi.
DÜNYA STANDARTLARINDA ERZİNCAN BALINA VURGU
Erzincan balının dünya standartlarında kaliteye sahip olduğunu belirten Vali Aydoğdu, Türkiye'nin dört bir yanından toplanan balların kalite sınıflandırması yapıldıktan sonra bu tesiste el değmeden işlendiğini ve çeşitli gramajlarda paketlenerek tüketiciye sunulduğunu ifade etti. Modern bir tesisin Erzincan'da bulunmasının önemine dikkat çeken Aydoğdu, emeği geçenlere teşekkür etti ve çalışanlara kolaylıklar diledi.







