Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ın 2027 TEKNOFEST’in Erzurum’da yapılması önerisini desteklediklerini açıkladı. Başkan Tanfer, ‘TEKNOFEST’in Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı kadim şehir Erzurum’da yapılmasından büyük gurur duyacağız. TEKNOFEST Festivali, Erzurum’a büyük bir enerji ve motivasyon kazandıracaktır’ dedi.
ERZURUM'UN GÜÇLÜ ALTYAPISI
Erzurum’un tarihsel, bilimsel ve teknoloji alanındaki güçlü altyapısına vurgu yapan Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, TEKNOFEST’in 2027 yılında Erzurum’da yapılması konusundaki desteklerini dile getirdi. Tanfer, ‘Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 23 Temmuz 1919’da düşman işgali altındaki vatan topraklarını kurtarmak için gösterdikleri azmin hatırlanması açısından bu festivalin önemi büyüktür’ ifadelerini kullandı.
TEKNOFEST'İN KATKILARI
Festivalin her açıdan şehrin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Tanfer, Erzurum’un astronomi alanında da önemli bir merkez olduğunu vurguladı. ‘Türkiye’nin en büyük teleskopu burada bulunuyor. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nde ilgili bölümler mevcut. TEKNOFEST’in Erzurum’da yapılması, gençlerimize cesaret ve özgüven kazandıracak, bölgenin ekonomik ve sosyal potansiyeline önemli katkı sağlayacaktır’ dedi. Tanfer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililerden müjdeli haberi beklediklerini de sözlerine ekledi.








