Erzurum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı vesilesiyle Çifte Minareli Medrese önünde anlamlı bir etkinlik düzenleyerek, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

AŞURE İKRAMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Kadın Meclisi Başkanı Yadigar Nesrin Şerbetçioğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilen bu etkinlik, hem Erzurum halkından hem de kenti ziyaret eden yerli turistlerden yoğun ilgi gördü. Toplamda 810 kişilik aşure ikramı yapıldı; bunun 510 kişilik kısmı Erzurum Kent Konseyi tarafından, 300 kişilik bölümü ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kültür A.Ş. tarafından hazırlandı.

ETKİNLİKTE HİJYEN ÖN PLANDAYDI
Hijyen kurallarına titizlikle uyularak hazırlanan aşureler, kapalı kase, kaşık, peçete ve ıslak mendil ile servis edildi. Yağışlı hava koşullarında etkinliği konforlu bir ortamda gerçekleştirmek için kurulan çadır, katılımcıların ikramlarını rahatça alabilmesine olanak sağladı. Tur gruplarının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, bazı katılımcılar ikinci kez aşure alırken, bazıları ise ailelerine götürmek üzere paket talep etti. Tur otobüsleriyle gelen ziyaretçiler de ikramlarını yolculuk sırasında tüketmek üzere aldı. Etkinlik sonrasında ise organizasyonda kullanılan malzemeler eksiksiz bir şekilde teslim edilerek, çevre temizliği özenle yapıldı. Kadın Meclisi Başkanı Yadigar Nesrin Şerbetçioğlu, bu tür etkinliklerin paylaşma ve dayanışma ruhunu pekiştireceğini vurgulayarak, gelecekte de devam edeceklerinin altını çizdi.







