İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde 4-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri, Erzurum Konfederasyonu (ERKON) öncülüğünde sona erdi. Bu etkinlik, kentin kültürel zenginliklerini ve sanatsal derinliğini İstanbul'a taşıdı.

KİTAP İMZA GÜNLERİ VE SERGİLER
Organizasyon boyunca, Erzurumlu yazarlar kitap imza günleri düzenleyerek eserlerini okuyucularla buluşturdu. Ayrıca, fotoğraf sanatçıları tarafından sergilenen eserler, şehrin ruhunu ve doğal güzelliklerini yansıttı. Ziyaretçiler, Erzurum’un sadece cağ kebabı ve kadayıf dolmasıyla değil, çok daha geniş bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurguladılar.

KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİN GÖSTERİMİ
Etkinlik alanında kurulan stantlarda, organik ve yöresel ürünler büyük ilgi gördü. Cağ kebabından kadayıf dolmasına, civil peynirinden ehrama kadar pek çok eşsiz değer ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca, halk oyunları ekipleri ve yerel sanatçılar, Erzurum ezgilerini İstanbul'a taşıyarak etkinliğe renk kattı. Vahip Atalay Kitapsarayı standı ise kentin kültürel hafızasını yansıtan önemli bir bölüm oldu. Yazar Alparslan Kotan, Mehmet Dağıstanlı ve Kadir Sabuncuoğlu gibi isimler, eserlerini okuyucularla paylaşarak Erzurum’un toplumsal hafızasına ışık tuttu. Etkinlik, Türkiye’nin en uzun soluklu yerel mizah dergilerinden Fırfırık’ın katılımıyla da gülümseten bir atmosfer yarattı. Yazarlar, okuyucularıyla bir araya gelerek Erzurum’un kültürel derinliğini ve insan hikâyelerini paylaştı.







