Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri uluslararası siber güvenlik yarışmasında birinci oldu

YAŞAM Yayınlanma : 29 Aralık 2025 17:10 Düzenleme : 29 Aralık 2025 17:10
Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri uluslararası siber güvenlik yarışmasında birinci oldu
Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri, uluslararası BEiNG-WISE CTF siber güvenlik yarışmasında birinci olarak sponsorlu eğitim okulu hakkı kazandı.

Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri, uluslararası düzeyde düzenlenen BEiNG-WISE Capture The Flag (WG1) siber güvenlik yarışmasında birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Yarışma, kriptografi, tersine mühendislik, web güvenliği, binary exploitation, steganografi ve adli bilişim gibi ileri düzey siber güvenlik alanlarını kapsıyordu.

DELİLER TAKIMI ÜSTÜN PERFORMANS SERGİLEDİ

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Özcan Ersan ve Oğuzhan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu "DELiLER" takımı, Emir Buğra Erdoğan ve Taceddin Sancak ile birlikte yarışmaya katıldı. Takım, eleme aşamasını başarıyla geçtikten sonra ana yarışma sürecinde üstün bir performans göstererek tüm rakiplerini geride bıraktı.

SPONSORLU EĞİTİM OKULU HAKKI KAZANDILAR

Birincilik derecesiyle yarışmayı tamamlayan takım, BEiNG-WISE tarafından düzenlenecek iki ayrı eğitim okuluna tam sponsorluklu katılım hakkı elde etti. Bu başarı, üniversitenin siber güvenlik alanındaki eğitim kalitesini ve öğrencilerin uluslararası arenadaki yetkinliğini gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.