Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında “zincirleme suretiyle nitelikli zimmet”, “evrakta sahtecilik”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla işlem yapıldığı öğrenildi.

25 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı, Muhtarlık İşleri Müdür Vekili ve Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü’nün de bulunduğu belirtildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 25 şüpheli, 4 günlük gözaltı sürecinin ardından adliyeye sevk edildi.

“BAŞKANI UYARMAK İSTEDİM”
Daha önce Tepebaşı Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yaptığını belirten Yaprak Eryılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile görüşerek bazı konularda uyarıda bulunmak istediğini söyledi.
Eryılmaz açıklamasında, şüphelilerle uzun süre birlikte çalıştığını belirterek, “Onları çok uyardım. Konuşmak istedim ancak beni çok engellediler. Hatta özel kalem tarafından güvenlikle dışarı çıkartıldım” ifadelerini kullandı.

“LİYAKATSİZLİĞE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM”
Yaşadığı sürecin kendisini üzdüğünü dile getiren Eryılmaz, ilk danışman toplantısında genel bir uyarıda bulunduğunu, ardından Başkan Ahmet Ataç ile görüşmek istediğini ancak buna izin verilmediğini öne sürdü.

Özel kalem tarafından güvenlik eşliğinde odadan çıkarıldığını iddia eden Eryılmaz, yaşadığı durumun kendisi açısından rencide edici olduğunu belirtti. Daha sonra işine son verildiğini söyleyen Eryılmaz, şu anda emekli olduğunu ifade etti.









