AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, İl Halk Kütüphanesi'nin şehrin kültürel hafızası olduğunu vurguladı. Albayrak, "Yaklaşık 9 bin metrekarelik modern, teknolojik ve ferah bir hizmet alanına sahip kütüphanemiz, çağın ihtiyaçlarına uygun bir yaşam merkezi olarak faaliyet göstermektedir" dedi.
KÜTÜPHANE, ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ
Eskişehir’de 1 Eylül 2021 tarihinde hizmete açılan İl Halk Kütüphanesi, özellikle öğrencilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri haline geldi. Albayrak, kütüphanenin şehrin değerlerini anlatan önemli bir proje olduğunu belirterek, "Dijital mecralarda büyük ilgi gören '2026 Eskişehir’i Anlatır' serimizin yeni durağı, kütüphanemiz oldu. Bu değerli proje, şehrimizin kültürel altyapısının en güçlü taşıyıcılarından biridir" ifadelerini kullandı.
BİLGİ VE KİTAP SEVGİSİYLE BULUŞMA NOKTASI
İçerisinde 168 bini aşkın kitap ve materyal barındıran kütüphane, Eskişehir halkını bilgiyle buluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirten Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde okuyan, araştıran ve sorgulayan bir nesil yetiştirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Albayrak, "Eskişehir İl Halk Kütüphanesi gibi vizyon projeler, gençlerimizin geleceğine yaptığımız yatırımlardan yalnızca biridir. '2026 Eskişehir’i Anlatır' serimiz ile şehrimize değer katan hizmetlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.








