Eskişehir’de yaz mevsiminin gelmesiyle açılması beklenen bisiklet sezonu, alternatif satış kanallarının artışı ve zincir marketlerin sektöre girmesi nedeniyle geçmiş yıllara göre oldukça durgun geçiyor.

BİSİKLET SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde faaliyet gösteren bir bisiklet dükkanının pazarlama müdürü Mustafa Ünal, yaz sezonunun gelmesine rağmen satışların beklentilerin altında kaldığını ifade etti. Ünal, her zaman belirli hedefleri olduğunu ancak bu sezon ciro bazında işlerin oldukça durgun geçtiğini belirtti.

ALTERNATİFLER ARTIYOR
Geçmiş yıllara göre bisiklet satışlarında gözle görülür bir azalma yaşandığını dile getiren Ünal, bisikletlerin artık her yerde satılan bir ürün haline geldiğini vurguladı. Zincir marketler ve belediyelerin bisiklet dağıtımının da satışları olumsuz etkilediğini söyleyen Ünal, "Ürüne ulaşılabilirlik seviyesi aşırı derecede arttı. Satış kanalları çeşitlenince bizim mağazalarımızın durumu zorlaşıyor" şeklinde konuştu. Durgun geçen sezonu canlandırmak için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini belirten Ünal, özel indirimler ve hediyelerle satışları artırmaya çalıştıklarını ifade etti.







