Eskişehir'de coşkulu Türk Halk Müziği konseri: Emirdağ ve Eskişehir türküleriyle duygusal anlar yaşandı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 25 Ocak 2026 13:16 Düzenleme : 25 Ocak 2026 13:16
Eskişehir'de coşkulu Türk Halk Müziği konseri: Emirdağ ve Eskişehir türküleriyle duygusal anlar yaşandı
Eskişehir'de düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde, Emirdağ ve Eskişehir türküleri coşkuyla seslendirildi, Platform Başkanı 160 bin Emirdağlının şehirde yaşadığını açıkladı.
Eskişehir'de coşkulu Türk Halk Müziği konseri: Emirdağ ve Eskişehir türküleriyle duygusal anlar yaşandı

Eskişehir'de Avrupa Türkleri Kültür ve Eğitim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen bir Türk Halk Müziği konseri, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde, Emirdağ ve Eskişehir türküleri coşkuyla seslendirilirken, katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Etkinlik, Eskişehir'deki bir mekânda gerçekleştirildi ve konserin koordinatörlüğünü ve sunumunu sanatçı Dr. Figen Ayrancı üstlendi.

KONSERİN YÖNETİCİLERİ VE KORO EKİBİ

Konser şefi Doç. Dr. Ünal Ayrancı, performansı ahenkli ve coşkulu bir şekilde yönetti. Koro ekibi, birbirinden güzel Emirdağ ve Eskişehir türkülerini başarıyla seslendirdi. Programın sonlarına doğru, Emirdağlı kadın sanatçılar yörelerine özgü halk oyunlarını oynarken aynı zamanda şarkılar da söylediler, bu da izleyicilerden büyük beğeni topladı.

PLATFORM BAŞKANININ KONUŞMASI VE KATILIMCILAR

Platform Başkanı Sebahattin Tetik, konserde yaptığı konuşmada, Eskişehir'de 160 bin Emirdağlının yaşadığını belirterek, amacın bu iki topluluğu kaynaştırmak ve şehrin kültürüne katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Konsere, Eskişehir'in yöneticileri, Emirdağlılar, Eskişehirliler, sanatseverler ve davetliler katıldı. İzleyiciler, türküleri ayakta alkışlayarak beğenilerini gösterdi ve etkinlik sonunda emeği geçenlere çiçek buketleri takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.