Eskişehir'de sağlıkçılar TİLYAD eğitimini başarıyla tamamladı

SAĞLIK Yayınlanma : 13 Haziran 2026 21:14 Düzenleme : 13 Haziran 2026 21:14
Eskişehir'de sağlıkçılar TİLYAD eğitimini başarıyla tamamladı
Eskişehir'de gerçekleştirilen TİLYAD eğitimi, sağlık çalışanlarının mesleki yeterliliklerini artırarak, travma vakalarına müdahale becerilerini güçlendirmeyi amaçladı.
Eskişehir'de sağlıkçılar TİLYAD eğitimini başarıyla tamamladı

Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği, düzenlediği "Travmalarda İleri Yaşam Desteği Eğitimi" (TİLYAD) ile sağlık çalışanlarının mesleki yeterliliklerini artırmaya yönelik önemli bir adım attı.

Eskişehir\

Eğitimde yoğun program

9-12 Haziran 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına, İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli ile il genelinde farklı sağlık kurumlarında görev yapan profesyoneller katıldı. 4 gün süren yoğun programda, toplam 13 katılımcı, teorik bilgilerin yanı sıra simülatör maketler eşliğinde uygulamalı senaryolar üzerinde çalışarak, travma vakalarına müdahale konusunda kendilerini geliştirdi.

Eskişehir\

Kritik konular üzerinde duruldu

Programda, travmaya neden olan kazalarda hayat kurtarıcı öneme sahip olay yeri triyajı ve travmalı hastanın hızlı değerlendirilmesi gibi konular ele alındı. Eğitim ile sağlık personelinin mesleki yeterliliklerinin artırılması ve saha deneyimlerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.