Ezeli rekabet yarın Süper Kupa finalinde sahada: Galatasaray ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacak

SPOR Yayınlanma : 09 Ocak 2026 09:25 Düzenleme : 09 Ocak 2026 09:25
Ezeli rekabet yarın Süper Kupa finalinde sahada: Galatasaray ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacak
Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 2025 Süper Kupa finalinde 405. kez karşılaşacak. İki takımın tarihi rekabeti, kupayı 7 kez kazanan Galatasaray ile 3 kez kazanan Fenerbahçe arasında yeni bir bölüm yazacak.

2025 Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın saat 20.30'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. İlk kez dört takımlı formatla düzenlenen organizasyonda, Galatasaray yarı finalde Trabzonspor'u 4-1, Fenerbahçe ise Samsunspor'u 2-0 yenerek finale yükseldi. Bu maç, iki ezeli rakip arasındaki 405. resmi mücadele olacak.

REKABETİN TARİHİ SAYILARI

1909'dan bu yana süren rekabette, 404 maçta Fenerbahçe 149 galibiyet alırken, Galatasaray 130 kez kazandı ve 125 maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe 544, Galatasaray ise 505 gol attı. İki takım, Süper Lig'in ilk yarısında Kadıköy'de 1-1 berabere kalmıştı.

SÜPER KUPA'DAKİ DERBİ GEÇMİŞİ

Süper Kupa'da bu, iki takım arasındaki beşinci karşılaşma olacak. Önceki dört derbide Galatasaray 3, Fenerbahçe 1 kez kazandı. Son karşılaşma 2023 Süper Kupa finalinde yaşandı; Fenerbahçe'nin U19 takımıyla çıkma kararı sonrası, Galatasaray hükmen 3-0 galip ilan edildi. Organizasyon tarihinde Galatasaray 7, Fenerbahçe ise 3 kez kupayı kaldırdı.

MAÇIN HAKEM KADROSU BELLİ OLDU

Final mücadelesini FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Yardımcı hakemler İbrahim Çağlar Uyarcan ve Abdullah Bora Özkara, dördüncü hakem ise Ozan Ergün olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.