Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 7. haftasında yarın İngiliz devi Aston Villa'yı Kadıköy'de ağırlayacak. Mücadele, iki takımın 1977-1978 sezonundan bu yana ilk resmi karşılaşması olacak ve saat 20.45'te başlayacak. Sarı-lacivertliler, grupta 11 puanla 12. sırada yer alırken, konuk ekip 15 puanla 3. sırada bulunuyor.

YARIM ASIRLIK RAKİPLİK YENİDEN ALEVLENİYOR
İki takım, 49 yıl önce UEFA Kupası'nda karşılaşmış ve Aston Villa her iki maçı da kazanarak tur atlamıştı. Bu, tarafların üçüncü resmi buluşması olacak. Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 297. maçına çıkarken, bu organizasyonda ise 155. karşılaşmasını oynayacak. İngiliz takımlarıyla olan 20 maçlık geçmişinde 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyet bulunuyor.

KADRODAKİ KRİTİK İSİMLER VE EKSİKLER
Fenerbahçe'de, kırmızı kart cezası 1 maça indirilen Jhon Duran forma giyebilecek durumda. Takımın Avrupa Ligi'ndeki 9 golünün 4'ü Talisca, 4'ü Kerem Aktürkoğlu'dan geldi. Marco Asensio ve Jhon Duran, eski takımları Aston Villa'ya karşı oynayacak. Sarı-lacivertlilerde Archie Brown, Levent Mercan, Anthony Musaba, Matteo Guendouzi, Mert Günok ve Bartuğ Elmaz maçta yer alamayacak. Youssef En-Nesyri ise özel izinli.

RAKİBİN GÜÇLÜ FORMASYONU VE TEKNİK ADAMIN DÖNÜŞÜ
Unai Emery yönetimindeki Aston Villa, Premier Lig'de 43 puanla 3. sırada yer alıyor ve sezona kötü başlamasına rağmen toparlanma gösterdi. Emery, kariyerinde Fenerbahçe ile üçüncü kez karşılaşacak; daha önce 2012'de Spartak Moskova ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalmıştı. Maçı Portekizli hakem Luis Godinho yönetecek.







