Fethiye'de havada çarpışma: yamaç paraşütü kazasında 3 kişi yaralandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 25 Ekim 2025 19:13 Düzenleme : 25 Ekim 2025 19:13
Fethiye'de havada çarpışma: yamaç paraşütü kazasında 3 kişi yaralandı
Fethiye'deki Uluslararası Hava Oyunları Festivali'nde iniş yapan iki yamaç paraşütü havada çarpıştı, 3 sporcu yaralandı. Yaralıların tedavisi sürüyor, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 25. Uluslararası Hava Oyunları Festivali, talihsiz bir kazaya sahne oldu. Ölüdeniz'in popüler Belcekız Plajı semalarında, iniş yapmakta olan iki yamaç paraşütü havada çarpıştı. Bu tehlikeli çarpışma sonucunda üç sporcu yaralanarak acil tıbbi müdahale gerektirdi.

KAZANIN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

İlk belirlemelere göre, iniş alanındaki yoğunluk ve değişen hava koşullarının kazada rol oynadığı düşünülüyor. Kontrolünü kaybeden single ve tandem paraşütler sert bir şekilde yere çakıldı. Olayın tanığı olan diğer paraşütçüler ve yerdeki kurtarma ekipleri, yaralılara anında yardım etmek için harekete geçti.

SPORCULAR HASTANEYE KALDIRILDI

Olay yerine hızla ulaşan sağlık ekipleri, yaralı sporculara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ardından ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilen sporcuların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve tedavilerinin devam ettiği bildirildi. Jandarma, kazanın kesin nedenini belirlemek için detaylı bir soruşturma başlattı.

FESTİVALDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Festival organizasyon komitesi, yaşanan üzücü olayın ardından güvenlik protokollerini tekrar gözden geçirdi. Etkinliğin geri kalanının sorunsuz bir şekilde tamamlanması için ek önlemler alındığı açıklandı. Uluslararası Hava Oyunları Festivali, Fethiye'nin tanıtımına ve turizmine önemli katkılar sağlayan bir etkinlik olarak biliniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.