Son günlerde etkili olan yağışların ardından Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri'nin debisi tehlikeli boyutlara ulaştı. Yükselen su seviyesiyle birlikte Birecik Barajı'nın kapakları açılmak zorunda kalındı ve bu durum, nehir kenarındaki yaşamı adeta felç etti.

TARİHİ TAŞKIN TEKRAR YAŞANIYOR
Baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte Fırat Nehri'nin suları kontrolden çıktı. Yollar göle dönerken, parklar ve mesire alanları tamamen sular altında kaldı. Vatandaşlar, "Köprünün ayaklarında bile hasar oluşmaya başladı" diyerek durumun vahametini dile getiriyor. Bu görüntüler, bölge halkına eski zamanlardaki yıkıcı taşkınları hatırlatıyor. Mehmet Çağdaş, "Bazı iş yerlerini su bastı. Mesire alanları, parkları su bastı." diyerek yaşanan mağduriyeti gözler önüne seriyor.

DUBA RESTORANLAR TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
Nehrin üzerindeki duba restoranlar ise bu durumdan en çok etkilenenler arasında. Şiddetli akıntı ve yükselen su seviyesi nedeniyle bazı restoranların ön kısımları suya gömülürken, diğerleri de büyük bir tehlike altında. Tacettin Aslan, "Kafeler, duba restoranlar tehlike arz ediyor. Can ve mal kaybı olmadan yetkililerin duba restoranlar konusunda duyarlı olmasını istiyoruz." diyerek acil önlem çağrısında bulunuyor. Birecik Belediyesi zabıta ekipleri ise vatandaşları nehirden uzak durmaları konusunda sürekli uyarıyor.







