Fransa'nın tarihi Fontainebleau Ormanı ve çevresinde kontrol altına alınamayan orman yangınları, adeta bir felakete yol açtı. Yüzyıllardır kralların av sahası olarak bilinen bu eşsiz coğrafyada çıkan alevler, şimdiden 3 bin dönümlük bir alanı yutarak küle çevirdi.

ALEVLER TARİHİ BİR COĞRAFYAYI YUTTU
Paris'in güneyinde etkili olan yangınlar, rekor kıran sıcak hava dalgası ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangının kundaklama sonucu çıktığı şüphesi üzerine, en az iki kişi gözaltına alındı. Yangının kontrol altına alınamaması, bölgedeki yaklaşık 900 kişinin acil tahliyesini zorunlu kıldı. Bu durum, hem ekolojik hem de insani açıdan büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor.

2025 YILINI GERİDE BIRAKAN YANGIN REKORU
Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez'in açıklamaları, durumun vahametini gözler önüne seriyor. Bu yıl içerisinde çıkan yangınlarda toplam 32 bin hektarlık alanın yandığını belirten Nunez, bu rakamın 2025 yılındaki toplam yangın alanından daha fazla olduğunu vurguladı. "Muhtemelen rekor bir yıl geçireceğiz. Büyük kuraklıkla birlikte bunu bekliyorduk" diyen bakan, ülke genelinde yangın çıkardığından şüphelenilen 59 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerin yarısının yetişkin, yarısının ise çocuk olduğunu ve bazı sanıkların daha önceki suç kayıtlarının da bulunduğunu ekledi.







