Konya’da yaşayan 23 yaşındaki Raziye Nur Gözel, mahallede arkadaşlarıyla futbol oynayarak başladığı spor hayatına 2018 yılında boksla yeni bir yön verdi. Bir arkadaşının tavsiyesiyle boks salonuna giden Gözel, ilk antrenmandan keyif alarak ailesinden habersiz bu spora yöneldi. Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Gözel, azmi sayesinde önce sporcu, ardından 2021 yılında antrenör oldu.

"Arkadaşımın önerisi hayatımı değiştirdi"
Gözel, İhlas Haber Ajansı’na verdiği röportajda süreci şu sözlerle anlattı: “Futbolu severek yapıyordum çünkü sürekli sokakta futbol oynuyorduk. Ancak bir gün antrenman sırasında bir arkadaşım, ‘Boksu bir dene, bir kere gidersin hoşuna gitmezse bırakırsın’ dedi. Beraber gittik ve ilk antrenmandan çok hoşlandım. Sonrasında düzenli olarak devam ettim. Böylece önce sporcu oldum, ardından antrenörlük yapmaya başladım.”

"Önyargıları yıktım"
Gözel, ailesinin başlarda boksa karşı mesafeli olduğunu belirterek, “Başta her ailede olduğu gibi bizde de ‘Kızlar boks mu yapar?’ gibi önyargılarla karşılaştım. Hatta bir sakatlık yaşadığımda, bu önyargılar daha da arttı. Ancak başarılar kazandıkça, öğrencilerimi gördükçe ve insanlara bir şeyler öğretmeye başladığımı fark ettikçe ailemin desteği arttı. Onların önyargılarını kırmayı başardım ve tüm kızların bunu başarabileceğine inanıyorum” dedi.
Beden eğitimi öğretmenliği son sınıfta okuyan Gözel, hedefinin hem boksta hem de genel olarak spor alanında daha fazla kişiye ulaşarak farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi.







