Galibaf'tan Trump'a uyarı: Yeni bir savaş, ABD'yi daha yıkıcı bir sona sürükler

SİYASET Yayınlanma : 23 Mayıs 2026 16:53 Düzenleme : 23 Mayıs 2026 16:53
Galibaf'tan Trump'a uyarı: Yeni bir savaş, ABD'yi daha yıkıcı bir sona sürükler
Galibaf, Trump'a uyarıda bulunarak yeni bir savaşın ABD için yıkıcı olacağını belirtti. İran, müzakerelerde kararlı bir duruş sergiliyor.
Galibaf'tan Trump'a uyarı: Yeni bir savaş, ABD'yi daha yıkıcı bir sona sürükler

İran’ın başmüzakerecisi ve Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir ile yaptığı görüşmede, mevcut durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Galibaf\

SİLAHLI KUVVETLER GÜÇLENİYOR

Galibaf, görüşme sırasında, "Silahlı kuvvetlerimiz ateşkes döneminde kendisini yeniden inşa etti. Eğer Trump bir hata yaparak savaş başlatırsa, bu durum ABD için savaşın ilk gününden çok daha yıkıcı ve acı verici olacaktır" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, bölgedeki gerilimlerin artması ve müzakerelerin sonuçsuz kalma ihtimali üzerine geldi.

Galibaf\

DİPLOMASİDE GÜÇLÜ DURUŞ

Galibaf, İran İslam Cumhuriyeti'nin, hakkını savunmak ve ulusal çıkarlarını korumak için hem savaşta hem de diplomasi alanında cesaretle hareket edeceğini vurguladı. "Biz, hiç dürüst olmayan bir tarafla müzakere ederken, milletimizin ve ülkemizin haklarından asla taviz vermeyeceğiz" dedi. Müzakerelerin ilerleyişi ve ABD'nin tutumu üzerine de eleştirilerde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.