Son yıllarda Türkiye’de yükselen enflasyon, inşaat maliyetleri ve arsa fiyatlarının hızla artması, gayrimenkul sektöründe yeni tartışmalara yol açtı.
VERGİ YÜKÜ ARTMAKTADIR
Uzmanlar, özellikle konut ve arsa satışlarında 5 yıl içerisinde yapılan işlemlerden alınan değer artış kazancı vergisinin, piyasanın doğal fiyat artışları ile birlikte vatandaşlar üzerinde ek bir yük oluşturduğunu vurguladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, inşaat maliyet endeksi 2024 yılında yıllık yüzde 34,27, 2025 yılında ise yıllık bazda yüzde 23,93 artış gösterdi. Bu süreçte işçilik maliyetlerinin de önemli ölçüde yükseldiği gözlemlendi.
ENFLASYON DAHA FAZLA YÜK GETİRİYOR
Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, yüksek enflasyonun yalnızca inşaat maliyetlerini değil, konut fiyatlarını ve kira bedellerini de ciddi oranda artırdığını ifade etti. Aydemir, mevcut vergi mevzuatına göre, bir gayrimenkulün 5 yıl içinde satılması durumunda elde edilen kazancın









