Gaziantep'te emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen yoğun motosiklet denetimleri, kural ihlali yapan sürücülere adeta nefes aldırmadı. Yapılan kontroller sonucunda, çeşitli trafik kurallarını hiçe sayan tam 168 motosiklet sürücüsüne toplamda 3 milyon 44 bin 438 TL'lik devasa bir cezai işlem uygulandı. Bu operasyonla birlikte, trafiğin güvenliği ve düzeni adına önemli bir adım atılmış oldu.

TRAFİK KURALLARI KESİNLİKLE UYULMALI
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehrin muhtelif noktalarında eş zamanlı olarak motosikletlere yönelik denetimlerini titizlikle sürdürdü. Özellikle Beyazlar, Konak, Kolejtepe, Yukarıbayır gibi birçok mahallede yapılan bu denetimlerde, sürücü belgesi olmayan, kasksız seyreden, plakası bulunmayan ve çevreye rahatsızlık veren abartı egzozlu motosikletler mercek altına alındı. Bu denetimler sonucunda, tam 168 sürücünün bu temel trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edildi.

44 MOTOSİKLET TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Kurallara uymayan sürücülere kesilen para cezalarının yanı sıra, 44 motosiklet de trafikten men edilerek otoparklara çekildi. Bu uygulama, sürücü belgesiz, kasksız ve çevreyi rahatsız eden egzozlarla trafiğe çıkanlara yönelik caydırıcı bir etki yaratmayı hedefliyor. Gaziantep polisi, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür denetimlerin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.








