Gaziantep’te Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) için büyük bir heyecan yaşandı.

ADAYLAR SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN YOLA ÇIKTI
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sınav merkezlerinin yolunu tutan adaylar, üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşabilmek için ter döktü. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınav öncesinde, okul çevrelerinde büyük bir yoğunluk oluştu.

ZAMANLA YARIŞAN ADAYLAR
Sınava girecekleri okullara ulaşmak için zamanla yarışan bazı adaylar, kapıların kapanmasına saniyeler kala koşarak sınav merkezlerine girmeyi başardı. Sınav merkezleri önünde çocuklarını bekleyen veliler ise heyecan dolu anlar yaşadı. Kimi veliler, dua ederek çocuklarının başarılı olması için temennilerde bulunurken, diğerleri okul çevresinde sınavın sona ermesini sabırsızlıkla bekledi.




