Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde, bölgedeki sağlık personeli ihtiyacını karşılamak ve toplumda ilk yardım bilincini artırmak amacıyla önemli bir merkez hizmete girdi.

MERKEZİN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
KSBÜ İlk Yardım Eğitim Merkezi, Sağlık Bakanlığı mevzuatına uygun sertifikalı eğitimler verecek. Açılış törenine KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, Gediz Kaymakamı Emrah Uzun ve Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel gibi önemli isimler katıldı. Merkezin, Gediz’in sağlık altyapısına ve eğitim vizyonuna büyük katkı sunması bekleniyor.

İLK YARDIM FARKINDALIĞI ARTACAK
Merkez, modern eğitim materyalleri ve yenilikçi uygulama ekipmanları ile donatıldı. Yüksekokul öğrencilerine, kamu kurumlarına ve özel sektör çalışanlarına yönelik geniş kapsamlı ilk yardım eğitimleri gerçekleştirilecek. Katılımcıların teorik bilgilerini uygulamalı çalışmalarla pekiştirmesi sağlanarak, acil durumlarda doğru müdahale refleksinin kazandırılması hedefleniyor. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Gör. Yusuf Güner, bu merkezin toplum sağlığına önemli katkılar sunacağını belirtti.







