Alaca Belediyesi'nin itfaiye ekipleri, yarının yangın söndürme uzmanları olacak gençlere yönelik kapsamlı bir eğitim düzenledi. Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu'nun İtfaiyecilik ve Acil Durum Yönetimi Bölümü öğrencileri, bu hayati konuda teorik ve pratik bilgileri bizzat deneyimleme fırsatı buldu.

ALEVLERLE MÜCADELE SANATI ÖĞRETİLDİ
Alaca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün düzenli olarak sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bu kez öğrenciler hedef alındı. Eğitimde, yangınların nedenleri, farklı yangın türleri, ilk müdahale teknikleri ve en önemlisi yangın söndürme ekipmanlarının doğru ve etkili kullanımı gibi konular teorik olarak ele alındı. Bu bilgiler, genç zihinlere yangın anında soğukkanlılığı korumanın ve doğru adımları atmanın önemi vurgulanarak aktarıldı.

PRATİK UYGULAMA İLE TAMAMLAYICI BİR EĞİTİM
Teorik bilgilerin ardından sıra, işin en can alıcı kısmına, yani uygulamaya geldi. Öğrenciler, kontrollü bir şekilde oluşturulan yangın senaryolarında, yangın söndürme tüplerini kullanarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdiler. Bu uygulamalı tatbikat, genç itfaiyecilere gerçek bir yangın anında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında paha biçilmez bir deneyim kazandırırken, öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme becerilerini de geliştirdi.







