Genç Çiftlere büyük müjde! Aile ve Gençlik Fonu ile “Aile Buluşmaları” başladı

GÜNCEL Yayınlanma : 15 Şubat 2026 13:11 Düzenleme : 15 Şubat 2026 13:16
Genç Çiftlere büyük müjde! Aile ve Gençlik Fonu ile “Aile Buluşmaları” başladı
Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanan genç çiftler “Aile Buluşmaları”nda bir araya geliyor. Bakan Göktaş, Çorum’daki programa telefonla katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında, 81 il müdürlüğü koordinasyonunda “Aile Buluşmaları” etkinlikleri başlatıldı. Programlarla, fondan yararlanan genç çiftlerin evlilik süreçlerine destek sunulması hedefleniyor.

AİLE VE GENÇLİK FONU KAPSAMINDA BULUŞMALAR

Bakanlık tarafından Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde yürütülen proje kapsamında, 13-15 Şubat tarihlerini kapsayan “Aile Buluşmaları” ile genç çiftler bir araya getiriliyor. “Aile ve Nüfus 10 Yılı” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen etkinlikler, “2025 Aile Yılı” kapsamında aile birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

81 il koordinasyonunda başlatılan programlarda, fondan yararlanarak evlenen çiftlere yönelik aile içi iletişim sunumları, tecrübe paylaşımı söyleşileri ve interaktif etkinlikler düzenleniyor.

BAKAN GÖKTAŞ GENÇ ÇİFTLERE SESLENDİ

Bu kapsamda Çorum’da, Vali Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve yeni evli çiftlerin katılımıyla “Aile Buluşması” gerçekleştirildi. Programa telefon bağlantısıyla katılan Mahinur Özdemir Göktaş, genç çiftlerin heyecanına ortak oldu.

Genç çiftlerin 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutlayan Göktaş, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimizin evlilik yolunda yanlarında oluyoruz. Milletvekillerimizin büyük destekleriyle Meclisimizden geçen kanun düzenlemesiyle bu fon hayata geçti. Bugün bu mutlu gününüzde sizlere çok selamlar gönderiyorum. Şimdiden önümüzdeki yıllarınızı kutluyorum.”

MADDİ DESTEKLE SINIRLI DEĞİL

Proje, yalnızca ekonomik katkı sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda sağlam temeller üzerine kurulu huzurlu yuvaları teşvik etmek amacıyla geniş kapsamlı bir psiko-sosyal destek mekanizmasını da içeriyor.

Etkinliklerde, evlilikte uzun yılları geride bırakmış “rol model” çiftler ile yeni evlenen gençler bir araya getirilerek tecrübe paylaşımı sağlanıyor. Uzman aile danışmanları ve eğitimcilerin katkılarıyla çift uyumu, aile içi iletişim ve “biz” bilinci güçlendiriliyor.

RAMAZAN’DA GENÇ ÇİFTLERE İFTAR ZİYARETLERİ

Öte yandan Bakanlık, genç çiftlerle kurulan gönül bağını Ramazan ayında da sürdürmeyi planlıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Ramazan ayı boyunca 81 ilde Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanan gençlerin evlerine misafir olunacak. İftar sofralarında bir araya gelinerek devlet desteğinin her aşamada süreceği vurgulanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.