ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ İMKANLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Görüşmede, uluslararasılaşma ve stratejik iş birliği fırsatları masaya yatırıldı. Öğrenci değişim programları, çift diploma imkanları, teknoloji ve inovasyon odaklı ortak projeler, dil eğitimi ve akademik iş birliği gibi konular detaylı şekilde ele alındı. Bu iş birliği, GİBTÜ'nün uluslararası vizyonunu desteklerken Türkiye ile ABD arasında akademik köprüler kurulmasına da katkı sağlayacak.

SNHU HEYETİ GİBTÜ REKTÖRÜNÜ ZİYARET ETTİ
SNHU'nun Küresel İnisiyatiflerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Küresel Eğitim Hareketi (GEM) Yürütücü Direktörü Rachael Sears başkanlığındaki heyet, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir'i makamında ziyaret etti. 300 bini aşkın öğrencisi ile özellikle çevrimiçi eğitimde öncü olan SNHU, Türkiye ile olan iş birliğini geliştirmek için önemli adımlar atıyor. Görüşmede, iki üniversite arasındaki uluslararası stratejik iş birliği imkanları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi ve iş birliği protokolü imzalanması konusunda mutabakata varıldı.

GENİŞ KAPSAMLI İŞ BİRLİĞİ
Karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişim programları, lisans ve lisansüstü düzeyde çift diploma imkanları, teknoloji ve inovasyon odaklı ortak araştırma projeleri, dil eğitimi ve akademik bilgi paylaşımı gibi konular detaylı bir şekilde görüşüldü. SNHU'nun Küresel Eğitim Hareketi (GEM) programı ile GİBTÜ'nün uluslararasılaşma ve toplumsal katkı vizyonu arasında büyük bir uyum olduğu belirtildi. Özellikle göçmen ve uluslararası öğrencilere yönelik projeler ve toplumsal sorumluluk alanlarında güçlü bir ortaklık potansiyeli olduğu vurgulandı.







