Giresun'da cezaevinde 4 hükümlü hafızlık belgesi aldı

YAŞAM Yayınlanma : 15 Nisan 2026 19:42 Düzenleme : 15 Nisan 2026 19:42
Giresun'da cezaevinde 4 hükümlü hafızlık belgesi aldı
Giresun'da cezaevinde düzenlenen hafızlık icazet programında 4 hükümlü hafızlık belgesi alarak önemli bir başarı elde etti.

Giresun'un Espiye ilçesinde bulunan Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, hükümlü ve tutukluların dini ve ahlaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hafızlık icazet programı düzenlendi.

Giresun\

HAFIZLIK BELGESİ DAĞITILDI

Düzenlenen programda 4 hükümlü hafızlık belgesi alarak önemli bir başarıya imza attı. Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Giresun İl Müftülüğü ve Espiye İlçe Müftülüğü iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, kurumun konferans salonunda yapıldı. Programa Giresun Valisi Mustafa Koç ve il protokolü ile birlikte kurum yetkilileri, personel ve hükümlülerin katılımı sağlandı.

Giresun\

EĞİTİM FAALİYETLERİ ÖNEMLİ

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, cezaevinde yürütülen eğitim faaliyetlerinin önemine değinerek, “Cezaevimizin faaliyete geçtiği 2019 yılından bu yana 4 hükümlü hafız oldu. Türkiye genelinde ise 174 hükümlü ve tutuklu hafızlık belgesi almaya hak kazandı. Bu başarı bizler için gurur vericidir.” şeklinde konuştu. Vali Koç ise hafızlığın sabır ve disiplin gerektiren önemli bir süreç olduğunu ifade ederek, “Ceza infaz kurumu çatısı altında elde edilen bu başarı çok daha anlamlıdır. İnsan hayatının her döneminde yeni bir başlangıç yapabilir.” dedi. Program, Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan hükümlü Ömer P.'ye Vali Koç'un Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etmesiyle devam etti. Başsavcı Akkiraz ise hafızlık belgesi ve para ödülünü takdim etti. Etkinlik, İlçe Müftüsü Haki Özgül’ün yaptığı dua ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.