Giresun'da dev dalgalar sahil yolunu yuttu: Tirebolu'da fırtına kabusu

ASAYİŞ Yayınlanma : 29 Aralık 2025 23:18 Düzenleme : 29 Aralık 2025 23:18
Giresun'da dev dalgalar sahil yolunu yuttu: Tirebolu'da fırtına kabusu
Giresun'un Tirebolu ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına, 5 metreyi bulan dalgalarla taşkınlara neden oldu. Sahil yolu sular altında kalırken, belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.

Karadeniz'de etkili olan şiddetli fırtına, Giresun'un Tirebolu ilçesinde hayatı felç etti. İlçe merkezinde dalgakıranları aşan devasa dalgalar, kıyı şeridinde ciddi taşkınlara yol açtı. Kıyıya vuran kaya ve odun parçaları, sahil yoluna kadar ulaşarak manzarayı değiştirdi.

FIRTINA BOYU 5 METREYİ BULDU

Akşam saatlerinden itibaren etkisini giderek artıran fırtına, Tirebolu'da dalga boyunun yer yer 5 metreye ulaşmasına neden oldu. Bu durum, dalgaların dalgakıranları aşarak ilçe merkezine kadar ilerlemesine ve sahil yolu, kaldırımlar ile park alanlarının sular altında kalmasına yol açtı. Yüksek dalgaların getirdiği irili ufaklı kaya ve büyük odun kütleleri, sahil şeridine ve yollara savruldu.

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Tirebolu Belediyesi'ne bağlı ekipler, olumsuzlukların giderilmesi ve vatandaşların can ile mal güvenliğinin sağlanması amacıyla kapsamlı bir temizlik ve güvenlik çalışması başlattı. Sahil yolunda trafik, kontrollü bir şekilde sağlanmaya devam ederken, yetkililer fırtınanın etkisinin bir süre daha sürebileceği yönünde uyarıda bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.