Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Silifke Şefliği ekipleri, Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Ramsar Alanı'nda yasa dışı yollarla yırtıcı kuş avlayan 4 kişiyi suçüstü yakaladı.

KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE
Daha önce gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, yaklaşık 3 gün boyunca bölgede alan takibi yaptı. Şüphelilerin bölgede yatılı olarak kaldığını tespit eden ekipler, İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir operasyon düzenledi. Operasyon sırasında şahıslar, kaçmaya çalışırken av koruma ekiplerinin seri müdahalesiyle gözaltına alındı.
EL KONULAN MALZEMELER VE UYGULANAN CEZALAR
Operasyonda, şahin, doğan ve gökdoğan gibi yırtıcı kuşları yakalamak amacıyla kullanılan ağ, ilmek ve çeşitli tuzak malzemeleri ile bu kuşları taşımaya yönelik ekipmanlara el konuldu. Yakalanan 4 kişiye, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında toplam 143 bin 452 TL idari para cezası uygulandı. DKMP 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaban hayatının korunması ve kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam edeceğini belirtti.







