Kahramanmaraş'ta Ahır Dağı'nın Tömek mevkisinde çıkan orman yangını, bölgede paniğe neden oldu. Saat 14.00 sıralarında başlayan yangın sonrası gökyüzüne yükselen yoğun dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görüldü.
Bölgeden yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine ekipler hızla harekete geçti.
EKİPLER SEFERBER OLDU
İhbarın ardından Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde çok sayıda ekip yangın bölgesine sevk edildi. Alevlerin daha geniş alanlara yayılmaması için karadan ve havadan müdahale başlatıldı.
Yangının kontrol altına alınması amacıyla ekipler zorlu arazi şartlarında çalışmalarını sürdürüyor.
41 PERSONEL SAHADA GÖREV YAPIYOR
Yangınla mücadele kapsamında bölgede 41 personel görev alıyor. Çalışmalarda 2 ilk müdahale aracı, 5 arazöz ve 3 su ikmal aracı aktif olarak kullanılıyor.
Ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına ve daha geniş ormanlık bölgelere ulaşmaması için yoğun çaba harcıyor.
HELİKOPTERDEN HAVADAN DESTEK
Karadan yürütülen çalışmalara havadan da destek veriliyor. Yangın söndürme çalışmalarında görev alan 1 helikopter, belirlenen noktalara su bırakarak ekiplerin müdahalesine katkı sağlıyor.
Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtirken, bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.







