Görevden alınan CHP il yönetiminden sert tepki: 'Kararı tanımıyoruz

SİYASET Yayınlanma : 16 Temmuz 2026 21:55 Düzenleme : 16 Temmuz 2026 21:55
Görevden alınan CHP il yönetiminden sert tepki: 'Kararı tanımıyoruz
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, görevden alınma kararına sert tepki göstererek, 'Bu kararı tanımıyoruz' dedi. Partililer, onurlarını koruduklarını vurguladı.

CHP Genel Başkanlığı tarafından görevden alınan 8 il başkanı arasında yer alan CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve beraberindeki partililer, bu duruma sert tepki gösterdi.

Görevden alınan CHP il yönetiminden sert tepki: \

İTİRAZ VE ONUR DUYMA

Görevden alındıklarını belirten Devrim Dural, 'Buradan tüm Türkiye’ye ve özellikle bu butlan yönetimine sesleniyoruz. Sizlerin almış olduğu bu kararı tanımıyoruz. Almış olduğunuz bu karar benim ve örgütümün şeref madalyasıdır.' diyerek, kendi sözlerinin arkasında durduğunu vurguladı. Dural, Zonguldak’ın birinci partisi yapma ve il belediyesini geri alma vaadini yerine getirdiğini belirterek, 'Atananlar, butlan yönetimi vız gelir.' ifadelerini kullandı.

ONUR VE MEŞRUİYET VURGUSU

Görevden alınmalarını onur olarak nitelendiren CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Nazmi Özden de, 'Sonunda beklediğimiz oldu. İki şey var hayatımda; biri 12 Eylül’de aldığımız rütbeler ve diğeri de butlan yönetiminin verdiği bu rütbe. Ömür boyu sırtımızda onurla taşıyacağız.' şeklinde konuştu. Ayrıca, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem de, meşruiyet vurgusu yaparak, '47 yıldan sonra partiyi birinci sıraya taşıyan seçilmişlerin tasfiyesi kime, neye hizmet edecek?' diyerek, sürecin sorgulanması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.