Sakarya Üniversitesi'nde görev yapan 45 yaşındaki görme engelli eğitimci İbrahim Bingül, eğitim hayatında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor.

4 LİSANS, 2 YÜKSEK LİSANS
Bingül, zihinsel engelli oğluna okulda verilen bir ceza üzerine dördüncü üniversitesi olan Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü tamamladı. Eğitim hayatına büyük bir azimle devam eden Bingül, Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Tarih ve Özel Eğitim Öğretmenliği gibi birçok alanda 6 diplomaya sahip. Aynı zamanda görme engelli bireylerin bilgiye erişimini kolaylaştıran projelerde aktif rol alıyor.

OĞLUNUN CEZASI VE YENİ BİR YOLCULUK
Oğlunun yaşadığı bir olay, Bingül için hayatında önemli bir kırılma noktası oldu. Öğretmeni tarafından verilen bir ceza sonrasında, eğitim sürecinin içinde daha aktif yer alması gerektiğini düşünen Bingül, yeniden üniversite sınavlarına hazırlanarak özel eğitim alanında eğitim aldı. Şimdi hem ders veriyor hem de engelli öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyor.

ENGELLİLİK HAYATIN DOĞAL BİR PARÇASI
Sakarya Üniversitesi'nde görme engelli öğrencilerin ders materyallerine erişimini sağlamak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Bingül, engelli bireylerin hayatın doğal bir parçası olduğunu vurguluyor. "Çabalarsak aşamayacağımız hiçbir engel yok" diyerek, pes etmemek gerektiğini ifade ediyor.







