GÜÇ Programı, gençler için yeni bir istihdam fırsatı sunuyor

EĞİTİM Yayınlanma : 08 Ocak 2026 09:17 Düzenleme : 08 Ocak 2026 09:17
GÜÇ Programı, gençler için yeni bir istihdam fırsatı sunuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan GÜÇ Programı, gençlerin istihdamını artırmayı ve sosyal güvence sağlamayı amaçlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan Gençliğin Üretim Çağı (GÜÇ) Programı, gençlerin istihdamını artırmak ve sosyal güvence sağlamak amacıyla kapsamlı bir yapı ortaya koyuyor.

3,5 milyon gence istihdam hedefi

Programın hedefi, önümüzdeki üç yıl içerisinde yaklaşık 3,5 milyon gencin istihdam ve sosyal güvence ile buluşturulması. İstanbul Gelişim Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Kenan Akpınar, bu programın özellikle üniversitelerin kariyer merkezlerine önemli bir misyon yüklediğini belirtti.

Stajyer zorunluluğu ile erken iş deneyimi

GÜÇ Programı kapsamında şirketler ve kamu kurumlarının yüzde 10 stajyer çalıştırma zorunluluğu getirilmesi, gençlerin iş hayatı ile daha erken ve nitelikli bir şekilde buluşmalarına olanak tanıyacak. Akpınar, bu düzenlemenin üniversite öğrencilerinin üretim hayatına katılmalarını sağlayan yapısal bir adım olduğunu ifade etti. Ayrıca, üniversite mezunlarına sunulan maaş ve sigorta destekleri, gençlerin ilk iş deneyimlerini daha kolay elde etmelerine yardımcı olacak.

Kayıt dışı istihdamın önüne geçilecek

GÜÇ Programı, gençlerin kayıt dışı çalışmasını engellemeyi ve sosyal güvenlik sistemine dahil edilmelerini amaçlıyor. Akpınar, programın temel hedeflerinin belirlendiğini, ancak uygulama yönetmeliklerinin henüz yayımlanmadığını belirtti. İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu programın en güçlü paydaşlarından biri olarak gençlerin üretim hayatına etkin bir şekilde katılmasına destek olmayı hedefliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.