"Güle Oynaya Camiye Gel" projesi 2025 yılı programı tanıtıldı

HAYATIN İÇİNDEN Yayınlanma : 04 Temmuz 2025 01:13
Konya İl Müftülüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ve her yıl büyük ilgi gören “Güle Oynaya Camiye Gel” projesinin 2025 yılı tanıtımı, Meram Sultan Alparslan Camii’nde gerçekleştirildi.

Çocukları küçük yaşta camiyle tanıştırmayı hedefleyen proje kapsamında, bu yıl da sabah namazına gelen çocuklara bisiklet hediye edilecek.

Karatay Belediyesi

Tanıtım programı sabahın erken saatlerinde, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin imametinde kılınan sabah namazıyla başladı. Namaz sonrası camiye gelen çocukların heyecanı ve sevinci gözlerden kaçmadı. Ellerinde seccadeleriyle camiye gelen minikler, programa aileleriyle birlikte yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl 30 Haziran – 18 Ağustos tarihleri arasında uygulanacak proje kapsamında, 2016 doğumlu çocuklar sabah namazına 40 gün boyunca düzenli olarak katıldıklarında bisikletle ödüllendirilecek. Proje, çocuklara camiyi sevdirmenin yanı sıra sabah erken kalkma alışkanlığı kazandırmayı ve ibadeti hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.

Tanıtım programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, din görevlileri, çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı. Programın ardından cami avlusunda yapılan konuşmalarla projenin bu yılki hedefleri kamuoyuna aktarıldı.

gule-oynaya-camiye-gel-tanitimi-yapildi-2.jpg

Başkan Altay: “Bu nesil, bu şuurla büyümeli”

Konuşmasında projenin manevi boyutuna dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çocuklarımızı sabah namazına alıştırmak, onları cami atmosferiyle buluşturmak çok kıymetli. Bu proje sayesinde sadece ibadet değil, aynı zamanda birlik, kardeşlik ve sorumluluk bilinci kazandırıyoruz. Manevi değerlerimizle büyüyen bir nesil için bu tarz projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

gule-oynaya-camiye-gel-tanitimi-yapildi-1.jpg

Müftü Öge: “Geleceğimizi inşa eden bir adımdır”

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ise yaptığı konuşmada, “Camilerimizde çocuk sesini duymak, bizim için umudun ve geleceğin göstergesidir. Güle Oynaya Camiye Gel projesi, sadece bugünü değil, geleceğimizi inşa eden bir adımdır. Rabbim yavrularımızı cami cemaatinden ayırmasın, Kur’an ve sünnet çizgisinde daim kılsın” şeklinde konuştu.

Tanıtım programının ardından, proje paydaşlarının katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda projenin uygulama süreci, teknik detaylar, devam kontrol sistemleri ve ödül süreci üzerine fikir alışverişi yapıldı. İl Müftülüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yılın daha planlı ve verimli geçmesi için iş birliği protokollerini güncelledi.

Camiye gelen çocukların kimi ilk kez sabah namazına katılmanın heyecanını yaşarken, bazıları geçen yıllardan alışkın bir şekilde saf tutmanın huzurunu hissetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.